Een dak ontmossen is een zaak die met regelmaat dient te gebeuren. Als er een flinke laag mos op het dak gevormd is kun je deze er het beste af laten halen door een gespecialiseerd bedrijf. Zij hebben hiervoor de juiste middelen en zorgen er ook voor dat het goed gedaan wordt.
Veel of weinig mos

Een dak vormt het gehele jaar door een goede bescherming van de woning maar staat wel in contact met uiteenlopende weersomstandigheden. Denk hierbij aan regen, vorst maar ook felle zon kan invloed hebben op de staat van een dak. Als zich mos vormt op het dak is dat niet altijd evenveel. Als een deel van het dak nauwelijks zon krijgt zal de mosvorming groter zijn. Door zonnestralen wordt mos namelijk eerder afgebroken.

Op alle daken mogelijk

Mos kan op allerlei daken ontstaan. Of je nu dakpannen hebt of een plat dak met dakleer maakt niet uit. Mos geeft het dak een groene kleur en dat staat niet zo fraai. Stel, je wilt je huis te koop zetten. Dan is het zeker zaak dat het dak netjes schoon is omdat dit beter oogt. Bovendien wil je zelf ook niet met een groen dak komen zitten. Het is ook niet bevorderlijk voor de staat van het dak zelf. Dakpannen nemen als er veel mos op zit ook eerder water op omdat dit tussen het mos blijft zitten. Dakpannen zijn gemaakt van poreus materiaal en als dit veel vocht opneemt zullen de dakpannen ook eerder slijten of kapot gaan. Hierdoor loop je meer kans dat het dak gaat lekken en je binnen met wateroverlast te maken krijgt.
Laat de specialist het dak opgaan

Je kunt er voor kiezen zelf het mos van het dak af te halen maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Een plat dak kun je veelal zelf eenvoudig op maar op een schuin dak wordt het al snel een ander verhaal. Schakel daarom een bedrijf in dat deze klus voor je doet. Doe het regelmatig om problemen te voorkomen en een mooi schoon dak dat langer meegaat te houden.