Is een Hongaarse punt vloer kopen beter dan echt hout?

dekbedovertrek

Er zijn twee soorten visgraat die je kunt kopen voor je huis. Je hebt de echte houten visgraat vloer, en de visgraat vloer gemaakt van PVC materialen. Is een Hongaarse punt vloer kopen van PVC beter dan het kopen van een houten variant? Het antwoord is een beetje ingewikkelder dan gewoon “ja” of “nee”. Het antwoord hangt meestal af van je huidige situatie en wat je precies zoekt. De PVC visgraat vloer is gemaakt van een gemengde samenstelling van thermoplastisch bindmiddel, pigmenten en vulstoffen. Het is niet gemaakt van echt hout. Maar het beste aan de PVC variant is dat het er precies zo uit kan zien als de echte en natuurlijke houten visgraat vloer. Het verschil tussen deze twee materialen ligt in hun kwaliteit, duurzaamheid, mate van onderhoud en prijs.

Een PVC Hongaarse punt vloer kopen is goedkoper

De PVC visgraat vloer is de goedkopere optie om te nemen. Natuurlijke materialen zoals hout zijn gewoon waardevoller. PVC is meestal gemaakt van materialen die gemakkelijk in grote hoeveelheden worden vervaardigd. Het vereist minder geld om deze vloeren te produceren. Omdat het goedkoper is, kun je grotere hoeveelheden kopen voor lagere prijzen. Afgezien daarvan zul je het ook heel gemakkelijk vinden om je PVC vloer te vervangen door een andere, voor het geval je deze om welke reden dan ook wilt veranderen. De houten visgraat vloer zal niet zo handig zijn om in bulk te kopen of te vervangen. Het is dus raadzaam om voor PVC visgraat te kiezen in plaats van hout als je een krap budget hebt. 

Hoe zit het met de kwaliteit en duurzaamheid?

De houten visgraatvloer is natuurlijk superieur als we het hebben over kwaliteit en duurzaamheid. De PVC variant van deze vloer is zeer zacht en zal aanzienlijk buigen in vergelijking met een echte houten visgraat vloer. Maar het feit dat de houten visgraat vloer een hogere kwaliteit heeft en aanzienlijk duurzamer is, betekent niet dat de PVC visgraat vloer slecht is. In feite is de PVC visgraat vloer ook duurzaam in zijn eigen categorie. Je zult merken dat PVC visgraat vloeren ongeveer 10 tot 15 jaar meegaan, mits goed onderhouden en behandeld.

Onderhoudsniveau

Het beste aan de PVC visgraat vloer is dat hij maar weinig onderhoud vergt. Het enige wat je moet doen is minstens één keer per dag vegen en dweilen. Je hoeft hem alleen maar schoon te houden zodat hij er representatief uitziet. Dat komt omdat PVC materialen vlekbestendig en waterdicht zijn. Het zal niet rotten of een andere vorm van corrosie ontwikkelen wanneer het wordt blootgesteld aan bepaalde elementen, in tegenstelling tot de houten visgraat vloer. Daarnaast hebben houten materialen regelmatig een soort gespecialiseerde behandeling nodig. Dat komt omdat hout kan rotten als gevolg van vocht. Soms kan het zelfs geteisterd worden door termieten.