Regendouchekop kopen: dit zijn de voordelen

marmer waskom

Een regendouchekop kopen kent veel voordelen. Zo zorgt een regendouche voor een ontspannen gevoel. Na een lange dag op het werk kun je dus even helemaal tot rust komen door te stappen onder de regendouche. Met een regendouche geef je de badkamer direct een luxe en mooie uitstraling. Doordat een regendouche in diverse ontwerpen en kleuren komt, vind je altijd wel een regendouche die aansluit bij de stijl van de badkamer en bij jouw wensen. Voor een strakke afwerking kun je kiezen voor een regendouche waarbij je alleen de douchekop ziet. De stangen en slangen zijn mooi weggewerkt in de muur. Douchen onder een regendouche zorgt ervoor dat je volledig wordt bedekt in water doordat de douchekop extra groot is. Het voelt alsof je staat onder een warme zomerse regenbui.

De nadelen van een regendouchekop kopen

Hoewel een regendouchekop kopen zorgt voor veel ontspanning zitten er een aantal nadelen aan waar je rekening mee kunt houden. Zo verbruikt een regendouche meer water dan een reguliere douchekop waardoor de kosten hoger zijn. Wil je graag besparen op het waterverbruik? Dan is een regendouche af te raden. Ook is een regendouchekop niet verstelbaar. Je hebt dus maar één keuze. Voor velen is dit voldoende, maar mocht je graag willen wisselen van straal, dan is ook een regendouche niet de juiste keuze voor jou. Ook dien je te kijken of een regendouche wel in jouw badkamer geplaatst kan worden. Niet iedere cv-ketel of badkamer is geschikt voor het plaatsen van een regendouche. 

Het strakke ontwerp van een regendouche

Ga je een regendouchekop kopen, dan zie je dat je keuze hebt uit veel verschillende opties. Zo zijn er zwarte, witte, zilveren of gouden regendouches op de markt. Je kunt ervoor kiezen om de douche helemaal weg te laten werken in de muur, waardoor alleen de douchekop zichtbaar is. Deze kun je aan het plafond laten bevestigen of aan de muur. Zo kies je zelf de uitstraling van de regendouche in jouw badkamer. De regendouches hebben een grote douchekop en zorgen daarmee voor ontspanning. Je hebt de keuze uit een vierkante of een ronde douchekop. Wanneer je geen regendouche in de badkamer kunt laten plaatsen kun je altijd kiezen voor een losse regendouchekop kopen. Deze kun je in veel gevallen op je eigen douche zetten. 

De keuzes bij een regendouchekop 

Bij een regendouchekop kopen heb je vaak de optie om de regendouche te combineren met een extra handdouche. Ook deze kun je in iedere gewenste kleur uitkiezen zodat beide mooi aansluiten bij de badkamer. Voordat je overgaat op de aanschaf van een regendouche of een regendouchekop, kijk je welke opties je hebt. Zo is het ene merk beter dan het andere merk. Om het meeste uit je regendouchekop te halen kun je kijken of je voldoende waterdruk hebt. Het zou zonde zijn als je een regendouchekop gaat kopen maar hier niet alle voordelen van kunt ervaren. Doe dus eerst goed onderzoek voordat je een regendouchekop aanschaft of een regendouche laat plaatsen.