Aanbeveling: de design schaduwdoeken van Hoover Concepts

10

Degene die mijn artikelen zo door de loop van de tijd gevolgd heeft, weet dat ik een oog voor design heb. Op dat terrein heb ik een goede nieuwe aanbeveling voor de lezer met eenzelfde interesse, te weten de schaduwdoeken van de firma Hoover Concepts. Ik ben zeer te spreken over deze vorm van zonwering, en wel om verschillende redenen.

Het hele jaar door beschermd tegen zon, wind en regen

Laten we eens beginnen met het ontwerp van de doeken. Deze kun je, tot op zekere hoogte, namelijk helemaal aan je eigen woning en tuin laten afstellen. Het concept is en blijft natuurlijk hetzelfde, maar het is helemaal op je eigen situatie af te stemmen. Zo kunnen de afmetingen en de vorm van de schaduwdoeken geheel naar eigen wens en op de beoogde functionaliteit afgestemd worden. Deze zonneschermen kunnen bevestigd worden op losse palen, die in de grond bevestigd zijn, maar ook kunnen de kabels aan de buitenwand verzekerd worden. Sterker nog, het doek kan zelfs ín het interieur bevestigd worden, zoals op onderstaande foto wel te zien is.

14

Dan het uiterlijk van de doeken, dat zeer representatief is. Het geheel vormt mijns inziens een perfecte combinatie van klassiek en modern, waar beide elkaar omarmen. Het geeft je tuin direct een representatieve uitstraling bovendien – en past daarbij zowel bij oudere als nieuwere architectuur.

Ook de functionaliteit van de schaduwdoek is ongekend. Anders dan een normaal zonnescherm is een doek als dit niet alleen bestand tegen de zon zelf maar ook tegen wind en regen. Een luifel is doorgaans niet uitgerust om te beschermen tegen regen, omdat het het allereerst doorlaat en ten tweede snel gaat schimmelen. Het zeil van de schaduwdoek daarentegen laat geen vocht door en bovendien kan het een windkracht tot wel tien Beaufort aan. Zodoende kun je het doek het gehele jaar door buiten gebruiken!

6