Designaspect in traprenovatie gegarandeerd

De lezer weet inmiddels wel dat ik een scherp oog voor detail en een voorkeur voor design heb. Ik vind dat de Nederlanden vol zitten met excellente ontwerpers en verheug me over het feit dat design hier zo hoog in het vaandel staat. Vandaag een bijdrage van mijn hand met betrekking op de traprenovatie die onlangs in mijn woning heeft plaatsgevonden en waarover ik het niet kan nalaten te berichten. Hetgeen ik erg van onder de indruk ben, is hoe strak het design van de nieuwe trap is uitgevoerd en bovenal hoe leuk de details van de trap zijn – dit concept zal je verrassen!

Led verlichting op de traptreden

Ik neem je mee op een virtuele tour door enkele van de zo verrassende aspecten en zal het een en ander uit de doeken doen over het ontwerp en het bedrijf achter de traprenovatie.

14

Allereerst een overzichtsfoto van de huidige staat van het trappenhuis. Wonende in een strak huis wilde ik ook niets minder dan een zeer open verbinding tussen de begane grond en de eerste verdieping. Waar oude huizen de ruimte vaak dichthouden, ook daar waar het de trap betreft, wilde ik juist een transparantielaag aanbrengen. Neveneffect is dat de ruimte nog groter lijkt op deze wijze.

15

Erg mooi vind ik niet alleen het ontwerp maar ook de samensmelting van de verschillende materialen. Zo vind ik het samenspel van het cement, het hout en het glas bijzonder mooi – alles correspondeert en communiceert op deze wijze met elkaar en vult elkaar zeer goed aan.

18

 

En ’s avonds is er nog een verrassing in dit trappenhuis te vinden! De onderzijde van de traptreden is voorzien van led verlichting, waarmee elke stap begeleid wordt door een streep licht. Dit is exact naar mijn smaak verbeeld en ik vind het prachtig, wat een goede toevoeging!