Cementtegels voor een strak interieur

Ik wilde deze week gebruiken om eens stil te staan bij het zelfstandig en eigenhandig verzorgen van een originele vloer- en wandbekleding – zonder dat je hoeft te bouwen op het design van anderen. Immers, laat je eigen creativiteit spreken en leg een eigen patroon van bijvoorbeeld cementtegels op de vloer. Ikzelf vind interieurs met dit soort tegels altijd enorm bijzonder, ze dragen direct iets mediterraans uit. Nu kan het natuurlijk zijn dat je stijl strak en wit is bijvoorbeeld, dat je een white cube hebt gecreëerd voor jezelf. Ik vind het zelf eigenlijk altijd wel leuk om een klein beetje te spelen met de omgeving en hoewel mijn stijl zeker strak is, mag er voor mij altijd wel iets verrassends om de hoek komen zetten.

Originele bekleding van wanden en vloeren met cementtegels

Vandaag zal ik verder uitweiden over de bekleding met cementtegels van de wanden en vloeren hier in huis, en wel op mijn trap en in de badkamer en keuken. Om het geheel te illustreren heb ik foto’s van de resultaten toegevoegd, zo krijg je gelijk een indruk van hoe geslaagd en hoe strak je interieur met dit soort vloer- en wandtegels kan zijn. Ikzelf heb deze tegels gekocht bij de firma Designtegels, die de naam echt eer aandoet, want het is puur design dat terug te vinden is in alle soorten die zij aanbieden. België heeft geen eigen, fysieke vestiging, maar buurland Nederland heeft dat ook – en ze hebben zeer voordelige voorzieningen om de tegels te laten transporteren naar je adres alhier.

Ik zou de website van het bedrijf zeker eens met een bezoekje vereren, aangezien je dan gelijk een indruk krijgt van de talloze mogelijkheden. Van mijn artikel krijg je slechts een indruk van hoe ik het zelf heb aangepakt maar natuurlijk zijn er nog vele andere manieren om je interieur op te vrolijken met dit soort wand- of vloertegels, voor in zowel je interieur als voor buiten, bijvoorbeeld bij het leggen van een origineel terras.