Key cylinder on the wooden tableHet schadevrij openen van deuren is een belangrijke zaak. Als je sleutels kwijt ben, wil je immers niet met nog meer schade zitten dan je al zit. Alle deursloten van je woning moeten immers al vervangen worden omdat je anders de woning niet meer binnen kunt komen. Om dus te voorkomen dat ook nog eens de deur vervangen moet worden, kun je een slotenmaker inschakelen die de deur van je woning schadevrij kan openen.

Hoe opent een slotenmaker schadevrij de deur?Logo-Gent

Je zou denken dat als een deur gesloten is, deze niet meer zonder schade te openen is. Een inbreker doet immers niet voor niets zoveel moeite. Er zijn toch geen lopers die op elke deur passen?

Klopt, die lopers zijn er niet. Toch past genslotenmaker.be grofweg dezelfde technieken toe als een inbreker. Een slotenmaker breekt dus eigenlijk gewoon in een woning in. Hij doet dat vaak met tal van gereedschappen en apparatuur. Het verschil tussen een slotenmaker en een inbreker is dat een slotenmaker legaal bezig is. Hierdoor kan hij gewoon overdag opereren en hoeft hij niet zijn best te doen om naar niet gezien te worden. Een slotenmaker mag immers – in tegenstelling tot een inbreker – prima gezien worden!

Een slotenmaker kan vrijwel alle deuren zonder schade openen. Mocht dit onverhoopt toch niet lukken dan kan een slotenmaker altijd nog de cilinder doorboren en je zo toegang tot de woning verschaffen. Op deze manier zul je wel een nieuwe cilinder moeten laten plaatsen, maar zullen de kosten uiteindelijk nog wel meevallen. De deur zelf zal immers niet beschadigd zijn en een cilinder is lang niet zo duur als een geheel nieuwe buitendeur!inbraak-beveiliging